DOK2404: 28 appartementen in Alphen ad Rijn

In Alphen aan den Rijn heeft RuimteMaken een project met 28 appartementen in ontwikkeling. Binnenkort gaat de website live van dit plan: DOK 2404. Het plan bestaat uit 28 appartementen in verschillende groottes aan de Rijnhaven. De bedrijvenzone langs deze havenarm die uitkomt op de Rijn gaat in de komende jaren verkleuren naar een gemengd woon en werkgebied. Met ruimte voor creatieve bedrijvigheid in De Werf en wonen met je eigen steiger voor de deur in DOK 2404. Het gebouw ademt de sfeer van een havengebied: hout, staal en een pakhuisachtige constructie. De woningen hebben veel licht en ruime terrassen die georiënteerd zijn op de zon en op het water. De eerste stap is dat geïnteresseerden mee mogen denken over de woningen qua grootte en afwerking. Naar verwachting start de verkoop in de tweede helft van dit jaar.

 


Duurstedelaan Utrecht

Voor de Ariënsschool aan de Duurstedelaan maakte RuimteMaken een transformatieplan van school naar wonen. Behoud van dit jaren’50 gebouw is een wens van de gemeente. RuimteMaken koos voor een opzet,waarbij de gevel grotendeels in tact blijft, met 6 eengezinswoningen. De monumentale trappenhuisjes van de school worden onderdeel van de woningen. 

 

In de vraag van de gemeente lag ook besloten dat het gebouw duurzaam moest worden. Hiervoor werd een zogenaamde GPR-score gevraagd. Het plan van RuimteMaken kent een zeer hoge GPR of wel duurzaamheidsscore door onder meer het gebruik van een warmtepomp en zonnecellen.

 

Op dit moment buigt de gemeente zich over de verschillende plannen die zijn ingediend.

 


Huizerweg 54 Bussum

Aan de Huizerweg in Bussum staat een mooi en stoer pand; lange tijd was hierin de huishoudschool gevestigd. Daarna was het een tijd in gebruik als bedrijfsverzamelpand. Veel Bussumers kennen het pand, al ligt het grootste deel van het pand verborgen achter de ‘directievilla’ aan de Huizerweg. Is het pand van buiten al verrassend groot en mooi gedetailleerd, binnen wordt de verbazing alleen maar groter. Een vide met een schitterend glas in lood plafond, hoge lokalen soms met mooie authentieke kasten. Ruimtemaken zorgde samen met architect Bob Custers van Vocus uit Bussum voor een voorstel voor een geslaagde herontwikkeling.


POLITIEBUREAU KLIMOPWEG

De politie beschikt in Amsterdam over verschillende panden die niet meer worden gebruikt. Zo ook in Amsterdam-Noord, waar aan de Klimopweg een pand uit de jaren '80 van de vorige eeuw staat. Ruimtemaken maakte een commercieel haalbaar plan voor een herontwikkeling met kleine appartementen.