DOK2404: 29 appartementen in Alphen aan den Rijn

In Alphen aan den Rijn heeft RuimteMaken een project met 29 appartementen gerealiseerd. De bouw is gestart, en als eerste woningproject in de Rijnhaven is de oplevering voorzien in het najaar van 2020. Het plan bestaat uit 28 appartementen in verschillende groottes aan de Rijnhaven. De bedrijvenzone langs deze havenarm die uitkomt op de Rijn gaat in de komende jaren verkleuren naar een gemengd woon en werkgebied. Met ruimte voor creatieve bedrijvigheid in De Werf en wonen met je eigen steiger voor de deur in DOK 2404. Het gebouw ademt de sfeer van een havengebied: hout, staal en een pakhuisachtige constructie. De woningen hebben veel licht en ruime terrassen die georiënteerd zijn op de zon en op het water. De kopers mochtend uitgebreid meedenken over de woningen qua grootte en afwerking.Alle woningen zijn verkocht.

 


Kavel Langeveld Alphen aan den rijn

Naast project DOK2404 werkt Ruimtemaken aan een tweede woningbouwloctie aan de Rijnhaven. Aan de Energieweg 1C (nummer 3 op de vogelvlucht) is ruimte voor nog enkele koopwoningen en huurwoningen. De planontwikkeling is gestart. Begin 2020 verwachten we de plannen te presenteren, korte tijd later start de verkoop.Net als DOK2404 wordt dit een gasloos en zeer duurzaam project, waarbij voor de realisatie wordt samengewerkt met Vink Bouw in Nieuwkoop.

 


Huizerweg 54 Bussum

Aan de Huizerweg in Bussum staat een mooi en stoer pand; lange tijd was hierin de huishoudschool gevestigd. Daarna was het een tijd in gebruik als bedrijfsverzamelpand. Veel Bussumers kennen het pand, al ligt het grootste deel van het pand verborgen achter de ‘directievilla’ aan de Huizerweg. Is het pand van buiten al verrassend groot en mooi gedetailleerd, binnen wordt de verbazing alleen maar groter. Een vide met een schitterend glas in lood plafond, hoge lokalen soms met mooie authentieke kasten. Ruimtemaken zorgde samen met architect Bob Custers van Vocus uit Bussum voor een voorstel voor een geslaagde herontwikkeling.